Cukros kifli
CUKROS KIFLI
Hozzávalók:
25 dkg margarin
3-4 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
10 dkg élesztő
Fél liter tej
Liszt amennyit felvesz (kb. 1 kg) + 1 evőkanál
Kristálycukor a hempergetéshez
1 evőkanál kristálycukor + 1 kiskanál
Fél teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
Kétujjnyi tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kanál liszttel és egy kis kanál cukorral.
Majd összedolgozzuk a többi a hozzávalóval. Jól eldolgozzuk és hideg helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt kinyújtjuk és rudakat sodrunk belőle. Ahogy sodorjuk, úgy forgatjuk meg a kristálycukorban és kicsit jobban behajtjuk őket, mint a kifliket.
Előmelegített 200 C fokos sütőben szép aranysárgára sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|