Kókusztorta
KÓKUSZTORTA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás fehérje
12 evőkanál porcukor
20 dkg-ból 18 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
Ezt kétszer kisütöm (30x40cm tepsiben), de mindjárt melegen elvágom félbe, így lesz négy lapom (20x30 cm).
Krém:
12 db tojássárgája,
40 dkg cukor,
3,5 dl tej,
2 csomag vaniliás cukor
20 dkg főző csoki
25 dkg margarin.
A tojássárgákat kikeverem, majd pici tejet öntök hozzá. A többi tejet, a cukorral, vaníliás cukorral, csokival felforralom, félrehúzom, belekeverem a tojássárgákat, visszateszem, és készre főzöm. Amikor kihűlt belehabosítom a margarint és kitöltöm a lapokat, azzal, hogy a krémmel körbe is vonom, és a tetejét is bevonom vele, majd a megmaradt 2-2 dkg kókuszreszelékkel meghintem a tetejét és körbe a tortát.
Nem nehéz az elkészítése, nagyon finom, anno fiatalasszony koromban a torták közül ez volt az első, amivel elmertem kezdeni a tortasütést! Gondolhatjátok, hogy milyen régi ez a receptem, de nem árt, ha az ember néha előbányássza valami ősrégi receptjét, mert az, hogy régi, nem azt jelenti, hogy nem felel meg a mai igényeknek.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|