Rántott fasírtrolád ostyalapban
RÁNTOTT FASIRT ROLÁD OSTYALAPBAN
Hozzávalók:
2 db ostyalap
50 dkg darált hús
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
10 dkg főtt rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
Só, bors, Vegeta, apróra vágott petrezselyemzöld a fűszerezéshez.
Elkészítése:
Az ostyalapokat vizes konyharuhába tesszük, hogy megpuhuljanak, de ne ázzanak el - (külön-külön.)
A többi hozzávalókat összedogozzuk, mint a fasirthoz. Ezt a masszát elosztjuk a két ostyalapra (sima oldalára kenjük) és szorosan feltekerjük, most a rácsos oldala van kívülről.
Tálcára rakva fagyasztóládába tesszük néhány órára, csak hogy megkeményedjen, hogy tudjuk szeletelni, de ne fagyjon meg. Majd kivesszük a megkeményedett rudakat, ujjnyi vastagságúra felszeleteljük (egy rúdból kb. 23-25 szelet lesz) és most már így teljesen letudjuk fagyasztani.
Ha váratlan vendégek érkeznek, gyorsan valami finomat szeretnénk készíteni, csak kiveszünk a lefagyasztott fasírt karikákból, megforgatjuk lisztbe, tojásba, prézlibe és máris süthetjük. Nem kell kiereszteni előre, úgy fagyosan dolgozunk vele. Forrón tálalhatjuk is a vendégeinknek, nagyon finom puha, de ropogós is egyben. Salátát kínálhatunk mellé.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|