Tepsis rizses hús
TEPSIS RIZSES HÚS
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
1 gerezd fokhagyma
Só, bors
10 dkg rizs
Fél evőkanál ételízesítő
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
4-6 db tojás
4-6 szelet trappista sajt.
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük az ételízesítős vízben
A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sóval, borssal, az áttört fokhagymával fűszerezzük. Belevegyítjük a főtt, lecsepegtetett rizst, és egy kiolajozott tepsibe simítjuk. A tetején egy evőkanállal 4-6 mélyedést készítünk, majd mindegyikbe 1-1 tojást ütünk. A tojásokat 1-1 szelet sajttal beborítjuk, majd forró sütőbe toljuk és kb. Fél óra alatt megsütjük.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|