Gesztenyés torta
GESZTENYÉS TORTA
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 csapott evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor.
A csokoládékrémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj összeolvasztani.
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
1 – 1 evőkanál rum és zselatinpor
4 dl tejszín.
A díszítéshez:
3 dl tejszín
1 kiskanál zselatinpor
Kész gesztenyeszívek.
Elkészítés:
Piskótatésztát készítünk. Tészta egy harmadát sütőpapírral bélelt nagy tepsi keskenyebb oldalára, kb. 1/3 szélességben kenjük rá, megsütjük. Még melegen hosszában elfelezzük, feltekerjük, így 2 vékony piskóta tekercset kapunk, tortakarikába fektetve, kissé meghajlítva hagyjuk kihűlni, majd megkenjük csokoládé krémmel.
A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport, és két darab 23 cm átmérőjű tortalapot sütünk.
A gesztenyés töltelékhez a pürét a porcukorral és a rummal simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába, végül az 1 dl vízben feloldott – de nem melegen! - zselatint is belecsurgatjuk.
A tésztakorongot sült oldalával felfelé tortakarikába beletesszük. A gesztenyekrém felét rákenjük, a mini piskótatekercseket ráfektetjük úgy, hogy körbe összeérjenek, tortakarika szélétől jó kétujjnyival beljebb kell tenni, majd maradék krémmel beborítjuk. A másik kakaós tortalapot sült oldalával lefelé ráhelyezzük, hűtőszekrényben 3-4 órát állni hagyjuk.
A díszítéshez kemény habbá vert tejszínhez 0,5 dl vízben ismert módon föloldott zselatint is belecsurgatjuk, díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Halász Mária, Komárom.
Vissza
|