Lekváros aranygaluska
LEKVÁROS ARANYGALUSKA
Hozzávalók:
Tészta:
28 dkg liszt
Csipet só
1 db tojás sárgája
1 csapott evőkanál cukor
4 evőkanál olvasztott margarin
1 dkg élesztő
1,5 dl tej.
Töltelék:
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
Szilvalekvár.
Elkészítés:
A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a tojás sárgáját, a sót, és a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, letakarva kelesztjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zsírozott tepsibe cukorral elkevert diót szórunk.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt teszünk, és gombócokat formálunk. A kis gombócokat olvasztott margarinba mártjuk, majd a cukros dióba, és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben. A maradék diót is rászórjuk, legyen rajta bőven. Így még kelesztjük, kb. 30 percet, majd betesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül.
Mivel töltelék van benne, nem szükséges hozzá öntet.
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|