Sütemények : Csokis kocka, Néger fehér ingben, Ananászkocka |
Csokis kocka, Néger fehér ingben, Ananászkocka
CSOKIS KOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
Fél evőkanál vaníliás cukor
4 púpozott evőkanál liszt
2 púpozott evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Csipet só
Margarin a tepsi kikenéséhez.
Krém:
1 liter tej
3 csomag csokoládés pudingpor (ha vaníliás kockát akarunk, akkor vaníliás pudingpor)
9 evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
20 dkg darált dió.
Csokoládémáz:
10 dkg csokoládé
10 dkg margarin.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Margarinozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése:
1 liter tejben megfőzni 3 csomag csokoládés pudingport és 9 evőkanál kristálycukrot. Mikor kihűlt kikeverni 25 dkg margarinnal. Ehhez hozzákeverni a 20 dkg darált diót.
Kicsit lehűteni és a tetejére csokimáz kerül.
Csokoládémáz:
1 tábla (10 dkg-os) Party kakaós ét tortabevonót gőz fölött kb. 10-12 dkg margarinnal megolvasztani, mikor már a csoki és a vaj is megolvadt a sütemény tetejére önteni, majd dermeszteni.
Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeletelni.
NÉGER – FEHÉR INGBEN SZELET (nagyszerű tortának is)
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
18 evőkanál kristálycukor
24 evőkanál darált dió (ebből 6-9 evőkanálnyi lehet darabosabb dió is)
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 csomag sütőpor
Margarin és liszt a tepsihez kikenéséhez és szórásához.
Krém:
6 db tojás sárgája
12 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin.
Elkészítés:
5 db tojássárgáját kikeverni 6 evőkanál kristálycukorral. Hozzákeverni 8 evőkanál darált diót (2-3 kanál lehet darabos dió is), 2 evőkanál prézlit (zsemlemorzsát), 1 csomag sütőport. Majd a végén hozzákeverni az 5 db felvert tojásfehérjét. Margarinozott, lisztezett tepsiben kisütni. Még 2 ilyen lapot kell sütni. (összesen 3 lapunk lesz).
Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral. Kevés tejjel kikeverjük és megfőzzük 1 liter tejben. Mikor kihűl a krém hozzákeverni 25 dkg margarint.
Hab: 6 tojásfehérjét 10 kanál cukorral felverjük. Közben 10 kanál cukorból sűrű szirupot főzünk, és ebbe belemixeljük.
Összeállítása:
Tészta, krém, tészta, krém, tészta, hab. A tetejére pirított darált diót szórhatunk.
ANANÁSZKOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
Fél evőkanál vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Csipet só.
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor
1 liter tej
25 dkg margarin.
Gyümölcs: 1 db. Ananász konzerv és 1 db. déligyümölcs konzerv
Elkészítés:
6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk
Krém: A vaníliás pudingot megfőzni al cukorral 1 liter tejben. Mikor kihűlt kikeverni a margarinnal.
A piskótára rárakjuk a gyümölcsöket, rá a krémet és a tetejére tejszinhab port (slágot).
A tejszinhab port Az ananász levével keverjük ki. Ad neki egy pikáns ízt.
A képen látható Kókuszkockát a Lakoma oldalon található recept szerint készítettem el, és itt található a Bounty szelet receptje.
A recepteket, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

Vissza
|
Na szia Gyongyike!Elkeszitettem a Neger-feher ingben sutit.De inkabb tortanak mondanam,mert akkora lett.Nagyon fincsi,izlett az egesz csaladnak.Meg fogok innen sutni-fozni,koszonjuk.