| 		
		 
 Margarin
 
 
  
MARGARIN
  Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között? Olvasd végig, nagyon érdekes lesz! 
  A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. 
  Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is. Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
  A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm. 
  A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harwardi orvostudományi tanulmány szerint. A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását. 
  A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.  A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli. A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évre sem.
  És most a margarinról...
  Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.  Csökkenti az immunrendszer reakcióját. Csökkenti az inzulin reakcióját.
  És íme, a legmegdöbbentőbb tény: (EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!) 
  A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. (A „hidrogénezett” azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják.)
  Ki lehet próbálni a következőt:
  Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen. Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg: Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit) Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.  Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni. 
  Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra? 
  Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!
  A cikket Barátnőm, Emili küldte, köszönet érte! 
  
  Vissza  
	         
		 
	        
	       
 |