Meggyszósz
MEGGY SZÓSZ
Hozzávalók:
Fél kg kimagozott meggy
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Késhegynyi fahéj
1-2 evőkanál olaj
1 kávéskanál liszt
2 dl víz.
Elkészítés:
A felforrósított olajra teszem a kimagozott meggyet, megszórom a 4 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, fahéjjal, átforgatom (a cukor egy picit karamellizálódik, a megy pedig levet ereszt, de ezután még 2 dl vízzel felöntöm, és pár perc alatt meg is fő. Ekkor a kávéskanál lisztből habarást készítek, ezt ráöntöm, átforralom és kész is a mártás.
Lehűtve pecsenyehúsok mellé kitűnő, már aki szereti a sósat (hús) és az édes-savanykás keveréket (meggymártás).
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|