| 		
		 
 Görög saláta
GÖRÖG SALÁTA 
  
Hozzávalók: 
2 fej közepes vöröshagyma 
1 szál nagyobb kígyóuborka 
10 dkg FETA sajt 
4 db tojás 
1 db TV-paprika 
4 db paradicsom 
15-20 szem olajbogyó 
5-6 db saláta levél 
  
Öntet: 
5 evőkanál olaj (Olíva) 
2 evőkanál citromlé 
1 kávéskanál só, pici bors 
1 evőkanál mustár 
1 gerezd fokhagyma. 
  
Elkészítés: 
A salátás tálat kibéleljük a saláta levelekkel (nagy edényt használjunk, mert ez az eredeti recept szerint nagy adag, én mindig aszerint készítem, hogy hány vendégem lesz ebédre, de általában csökkentek némely hozzávalót: 1 db vöröshagyma, fél db kígyóuborka, 2-3 db tojás, 2-3 db paradicsom, a többit meghagyom eredeti mennyiségben, de ez már ízlés dolga, hogy ki mennyit készít). A vöröshagymát és a hámozatlan kígyóuborkát vékonyra felszeletelem, erre a csíkokra vágott tv-paprikát, majd a felszeletelt paradicsomot, pár szem olajbogyót, az apróbb kockákra vágott Feta sajtot, és a keményre főzött tojást kisebb cikkekre - kockákra szeletelem. 
  
Az öntethez a citromlébe elkeverem a sót, pici borsot adok hozzá, a mustárt, az áttört fokhagymát, majd apránként belecsurgatom az olajat, az egészet habosra keverem, és a salátára locsolom, óvatosan összekeverem, a tetejét Oliva bogyókkal díszítem, és hideg helyen érlelem össze az ízeket. 
  
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka Szabadka Vajdaság. 
  
  Vissza 
 |