Zellersaláta
ZELLERSALÁTA
Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú zeller
2 db közepes nagyságú savanyú alma
8-10 dkg pörkölt dió (a zeller és az alma nagyságától függ, hogy ne legyen egyik íz sem túltengésben)
1,5-2 dl tejföl
6-8 dkg majonéz
Só, fehér bors.
Elkészítés:
A zellert almareszelőn lereszelem és forrásba levő picit ecetes vízben néhány percre forralom (ne legyen túlfőzve!), lecsepegtetem. Hozzá adom a lereszelt almákat, kb. fele pörkölt diót (amelyet jól megdörzsölök, hogy ne maradjon rajta az égett bőre), ízlés szerint sózom, borsozom. A tejfölt és a majonézt elkeverem és ráöntöm a salátára, összekeverem, zöld salátával bélelt tálba halmozom.
A tetejét megszórom a megmaradt pörkölt dióval és hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|