Spanyol pite
SPANYOL PITE
Hozzávalók:
50-60 dkg reszelt sajt (bármilyen)
20 dkg apróra vágott szalámi
20-30 dkg házi és bolti kolbász apróra vágva
20-30 dkg sonka apróra vágva
12 db tojás
6-7 db savanyított uborka apróra vágva
5-6 nagyobb savanyított piros paprika apróra vágva
4 bögre liszt (2,5 dl bögrével mérünk)
4 bögre gríz
Fél bögre olaj
4 bögre tej
Oregano (ízlés szerint)
1 nagykanál só
Szezámmag
1 doboz (250 g) vajkrém, vagy krémsajt, de lehet tejföl is
1 kiskanál szódabikarbóna
2 csomag sütőpor.
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját kikeverjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral, vajkrémmel. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a szezámmag kivételével) és mixerrel kikeverjük, csak egy kis reszelt sajtot meghagyunk a tetejére. Óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is. A masszát margarinozott, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 C fokon kb. 40-50 percig sütjük. Még melegen megszórjuk reszelt sajttal. Finom puha kell, hogy legyen.
Megjegyzés: Kisebb tepsihez elég a hozzávalók fele is, én nagy tepsiben készítettem ezt a pitét. És nem muszáj minden húsféléből tenni bele: elég csak kolbászt, vagy csak szalámit, ami van otthon.. Nekem most épp volt itthon mindenből és így mindenből tettem bele.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|