Levesek : Zöldségleves sajtgaluskákkal |
Zöldségleves sajtgaluskákkal
ZÖLDSÉGLEVES SAJTGALUSKÁKKAL
Hozzávalók:
45 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, borsó, krumpli) apró kockákra vágva, vagy mélyhűtött, 45 dkg-os csomagolásban lévő, oroszsalátának való zöldség
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt púpozva
3-4 evőkanál olaj
Fél kiskanál édes őrölt paprika,
Só, bors, Vegeta
Zöldség zöldje (petrezselyemzöld).
Sajtgaluskák:
1 db tojás
1 nagykanál liszt
Fél kiskanál szódabikarbóna
Késhegynyi bors, fél kiskanál Vegeta
5-10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Az olajon rántást készítünk a lisztből és a pirospaprikából. Majd rátesszük a mélyhűtött, ill. friss zöldségeket, a hagymát. Kb. 1 percig így pirítjuk az olajon, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel (azért ilyen sokkal, mert holnapra is ez a leves lesz az ebéd). Meg én 4 személyre főzök minden nap. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Majd némi forralás után beletesszük az apróra vágott zöldség zöldjét. Csendes forralással főzzük a levest.
Az utolsó fél órában elkészítjük a sajtgaluskákat.
A tojást jól felverjük villával, hozzáadjuk az egy kanál lisztet, Vegetát, csipet szódabikarbónát, borsot, majd a reszelt sajtot. Egynemű masszává dolgozzuk. És lassan kiskanállal szaggatjuk a zöldség levesbe. Amikor megpuhultak (feljönnek a tetejére), kb. még 10-15 percig főzzük a levest és kész is.
Én tejet szoktam hozzáadni tálaláskor. Van, aki simán szereti. A férjem tejfellel.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|