Céklasaláta
CÉKLASALÁTA
(Anyósomtól, Piroskától)
Hozzávalók:
1,5 kg cékla (egyforma nagyságú gumók)
2 szál torma
3-4 evőkanál ecet (20%-os)
4-5 evőkanál kristálycukor
Só, őrölt kömény, babérlevél.
Elkészítés:
A cékla fejeket tisztára mosni, és sós vízben megfőzni majdnem puhára. (maradjon ress, ropogós).
Ha kihűlt, meghámozni, és 2-3 milliméteres szeletekre vágni. Uborkás üvegekbe tenni, a megtisztított, hasábokra vágott tormával, 1-1 babérlevéllel együtt. Egy külön edényben vizet kell forralni sóval, cukorral, őrölt köménymaggal és az ecettel ízesíteni. Ezzel a lével kell feltölteni az üvegeket. 2 nap alatt jól összeérnek az ízek, és már fogyasztható is. Hűvös helyen sokáig eláll.
További részletek..
Vissza
|