Borzaska
BORZASKA
(Puszta steak, Kárpáti borzas, D’Artagnan kedvence, Mátrai borzas pecsenye és még ki tudja, hány néven ismerik szerte a világban!)
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
(2 személyre)
2-3 szép szelet sertéskaraj
3 szem nagyobb burgonya
Liszt
1 db tojás
2 dl tejföl
Reszelt sajt
4-5 gerezd fokhagyma
Só, frissen őrölt bors
Olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A husikat kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. Közben a burgonyát meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam, kicsit állni hagytam, majd kinyomtam a levét. Hozzáadtam 1 db egész tojást, és annyi lisztet (kb. 3-4 evőkanálnyit), hogy se nem túl híg, se nem túl sűrű massza lett. Borsot őröltem rá, belereszeltem pár gerezd fokhagymát és jól összekevertem. A húsokat először lisztbe forgattam, majd a krumplis masszát tapasztottam rá. Kb. 1,5 ujjnyi, nem túl forró olajban szép pirosra sütöttem meg. (Időt kell hagyni, amíg átsül a krumpliréteg és a hús is).
Tálalásnál 1 pohár tejfölt ízesítettem reszelt fokhagymával, ezzel locsoltam meg a húst már a tányéron, és reszelt füstölt sajtot szórtam rá. Nagyon finom, és mégsem rántott hús:) Mexikói zöldségkörettel, és céklasalátával kínáltam.
A mexikói zöldségkeveréket (kockázott sárgarépa, kukorica, zöldborsó) kevés vajon fedő alatt megpároltam (sóztam, borsoztam, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszereztem).
"Ismerettségünkről" kicsit bővebben...
Vissza
|
Erzsóka, köszönöm szépen, hogy írtál, és csak sikerült elkészíteni az én kedvenc husimat is:))))))))
További sok sikert kívánok Neked, és jó kísérletezést, lassacskán elkészíted az összes receptemet, nagyon örülök Neki! Úgy látszik, hasonló az ízvilágunk - inkább a magyaros ízek kedvelői vagyunk!
Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)