TORTÁk : Habos csokoládétorta 2. |
Habos csokoládétorta 2.
HABOS CSOKOLÁDÉTORTA 2.
(az alapötlet Marisom adta)
Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojás
11 evőkanál szőlőcukor
9 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna.
Krém:
25 dkg Rama margarin
20 dkg szőlőcukor (ízlés szerint variálható)
4 dl tej
2 db tojás sárgája
2 evőkanál szőlőcukor
2 evőkanál kakaópor.
Díszítés:
3 dl habtejszín
1 evőkanál szőlőcukor
1 tasak habfixáló por.
Elkészítés:
Egy tálba szitáltam a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és 1 csipet sót.
A tojásokat szétválasztottam. A tojások fehérjét 6 evőkanál hideg vízzel, a szőlőcukorral kemény habnak felvertem (kézi mixerrel), majd további keverés mellett a tojássárgájákat egyenként hozzákevertem. Ezután 2-3 részletben – már keverőkanállal - óvatosan beleforgattam a lisztes keveréket.
Kapcsos tortaformának (24 cm) az aljára sütőpapírt vágtam, az oldalát kivajaztam, így öntöttem bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. (Tűpróba).
A krémhez a tejet felforraltam, és lehúztam a tűzről. A tojássárgájákat 2 evőkanál szőlőcukorral jól kikevertem, és váltakozva apránként kevertem hozzá a tejet, lisztet, kakaóport. Ezután összefőztem állandó keverés mellett, míg jól besűrűsödött, már megpillantottam a lábos alját.(szánjuk rá az időt, bármilyen fárasztó is). Hagytam kihűlni.
Robotgéppel kikevertem a margarint és 20 dkg szőlőcukrot, majd hozzáadtam a már kihűlt krémet, és jó habosra kevertem.
A tortalapot 3 részbe szeleteltem, megtöltöttem a krémmel. (egy kicsit habzsákban félretettem a tetejére.)
Végül a tejszínhabot a cukorral, habfixálóval felvertem jó kemény habnak, ezzel díszítettem kívülről a tortát, a csokis krémből is tettem rá díszítést.
Vissza
|
Szia Kedves Gyöngyi!
Azt szeretném megkérdezni hogy ezt a tortát hány cm-es tortaformában sütötted? Válaszodat előre is köszönöm!