Paprikás
PAPRIKÁS
Hozzávalók:
1,20 kg disznóhús (fara, combja kockákra vágva)
2 fej vörös illetve lila hagyma (ízlés szerint)
6-7 szem nagyobb krumpli
4-5 evőkanál olaj
1 evőkanál őrölt édes paprika
Só, bors, curry, majoranna, babérlevél
Fél liter paradicsomlé
Ha van, otthon lehet még 1-2 friss paprikát 4-be vágni.
Elkészítés:
A kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Rátesszük a húst, az őrölt pirospaprikát, a fűszereket, friss paprikát és kb. fél óráig dinszteljük az olajon. Ráöntjük a paradicsomlevet. Utána rátesszük a megmosott és meghámozott krumplit hosszában elvágva. Majd felöntjük vízzel, addig, hogy az egészet ellepje. Kb. 1,5-2 órán keresztül lassú tűzön főzzük.
Mi valamilyen savanyúságot fogyasztunk mellé és kenyeret.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Hová lett a paprika?