Jaffa torta 2.
JAFFA TORTA
2.
Hozzávalók:
Tészta:
12 db
tojás
12 evőkanál
kristálycukor
12 evőkanál darált
dió
4 evőkanál
liszt
2 csomag
sütőpor.
Diós
krém:
Negyed liter
tej
35 dkg darált
dió
25 dkg
margarin
20 dkg
porcukor
4 evőkanál
kristálycukor
10 dkg
főzőcsokoládé.
Vaníliás
krém:
1 liter tej + 2
dl
4 csomag vaníliás
pudingpor
12 evőkanál
kristálycukor
25 dkg
margarin
2 db.
tejszínhabpor.
Továbbá:
1 kg jaffa keksz
(narancsos piskótatallér), narancslé, barack, vagy
narancslekvár.
Tetejére: tejszínhab, vagy
csokimáz.
Elkészítés:
6 db tojássárgáját
kikeverni hat evőkanál cukorral. hozzákeverni 6 evőkanál darált diót és 2
evőkanál lisztet. Külön habbá verni a 6 fehérjét és lassan hozzákeverni a
masszához. Margarinozott, lisztezett tepsiben sütni 180 C fokon. Még egy ilyen
piskótát kell sütni.
A darált diót és
cukrot megfőzni a tejben. Beleolvasztani a csokoládét. Amikor kihűlt, kikeverni
a margarin és a porcukor keverékével.
A vaníliás krémhez
megfőzni a pudingot és cukrot a tejben, amikor kihűlt hozzákeverni a 25 dkg
margarint. Külön felverni a tejszínhabport 2 deciliter tejjel és ezt is
hozzákeverni a vaníliás krémhez.
Rétegezés: piskóta, lekenni
lekvárral, majd a narancslébe mártogatott jaffa keksz (csokis fele kerül
lefelé), vaníliás krém, jaffa keksz, diós krém, jaffa keksz, vaníliás krém és
végül a piskóta.
Tetejét lekenni
tejszínhabbal vagy leönteni csokimázzal.
A receptet, fotókat
küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Gyönyörű!