TORTÁk : Dinasztia torta - húsvétra |
Dinasztia torta - húsvétra
DINASZTIA TORTA – HÚSVÉTRA
Hozzávalók:
10 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg vagdalt dió
4 evőkanál liszt
Fél liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
12 evőkanál cukor
1 csomag margarin (25 dkg)
10 dkg kókuszreszelék
3-4 rúd csokoládé (kb. 5 dkg)
Díszítés:
2 db csokis nyuszi, színes cukorka, virágok, kavics cukor
10 dkg kókuszreszelék, zöld színű ételszínező festék
Fél liter tejszínhab, vagy tejszínhabporból készített tejszínhab.
Elkészítés:
5 db tojásfehérjét felverni habnak 15 dkg cukorral. Hozzáadni 15 dkg vagdalt diót és 2 evőkanál lisztet. Vajazott, lisztezett tepsiben, vagy tortaformában megsütni. Két db ilyen tésztát kell sütni.
Krém:
Fél liter tejben megfőzni 2 csomag vaníliás pudingport és 10 db tojássárgáját (amit előzőleg felvertünk 12 kanál cukorral). Mikor kihűlt a krém kikeverni 1 csomag margarinnal. Kettő felé kell osztani, és az egyik felébe 10 dkg kókuszreszeléket, a másik felébe 3-4 rúd puhított csokoládét keverni.
Rétegezés:
Tészta, kókuszos krém, tészta, csokis krém és a tetejére tejszínhab.
Díszítés:
2 db csokis nyuszi, szines tojás cukorkák, virágok, fű (10 dkg kókuszreszeléket elkeverni zöld színű ételfestékkel), kavics cukorkák.
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|