Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Sertéskocsonya

Sertéskocsonya


SERTÉSKOCSONYA

(ahogy én készítem)

 

Hozzávalók:

1,80 kg sertésláb (ha kapok, bőrkét, farkat is teszek mellé)

0,60 kg sertés tartja (vagy sertéscomb)

15 dkg nyers füstölt comb

2 szál sárgarépa

1 szál fehérgyökér

5 gerezd fokhagyma

2 fej közepes fej vöröshagyma

Kb. 20 szem egész feketebors

Só.

 

Elkészítés:

A sertéslábakat, bőrkét nagyon alaposan megtisztítom – megmosom. (Éles kiskés, néha borotva bevetése sem árt..)

Ha a hentes feldarabolta, szerencsém van, ha nem, akkor majd a végén vágom fel őket…

Forrásban lévő vízzel leöntöm, és hagyom kb. 5 percig állni. Majd újra átmosom őket.

Egy jó nagy lábosba teszem a lábakat, a sertés tarját (vagy combot), és a nyers füstölt húst. Teatojásba teszem a meghámozott fokhagyma gerezdeket és az egész szemes borsot. (praktikus, később nem kell horgászni..). Hozzáadom a vöröshagymákat is, de egy réteg héjat rajta hagyok, szép színt ad a kocsonyának. Felöntöm 3,5 liter vízzel, lényeg, hogy jól ellepje a húsokat. A lassú főzés alatt legalább fél liter folyadék el fog párologni.

Csendes lángon főzöm, kb. fél óra alatt hab képződik a tetején, ezt leszedem egy teaszűrő segítségével. Enyhén megsózom.

A főzési idő kb. 3 óra, míg a hús szinte leválik a csontokról, és vaj puha lesz. Az utolsó fél órában teszem hozzá a sárga és fehér répát. Félidőben megkóstolom, kell-e még sózni – a füstölt hús ekkorra engedi ki a sótartalmát.

Zsírtalanítom, és a húsokat (én csontozva szeretem) tányérokra szedem, arányosan elosztva. Rámerem a zsírtalanított átszűrt levet, majd hűvös helyre teszem, ahol elég hamar megdermed.

 

A zsírtalanításról: Vagy az egész lábost kiteszem a teraszra,(hűvös helyre) ahol gyorsan megdermed a tetején a zsír, és könnyű leszedni, vagy kanál és konyhai papírtörlő segítségével itatom fel a felesleges zsírt. Egyébként, ha kisebb tálakba merem a kocsonyát, és a tálalásnál egy lapos tányérra borítva tálalom, igazán nem számít, ha egy picike zsírréteg maradt a tetején, úgyis alulra kerül majd.

 

Tálalásnál frissen őrölt rózsa-és feketebors keverékkel megszórom, pirospaprikával meghintem, és citromot, ecetes tormát, friss fehér kenyeret adok mellé.

 

Valami Isteni finom, szívem szerint egész évben többször enném – de a kocsonyának „télvíz” idején van szezonja!

 

Sertéskocsonya készítése képekben

Sertéskocsonya

Sertéskocsonya

 



 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.11.17. 19:02
Solymos

Azért ajánlom ezt a receptet mindenkinek, mert van benne füstölt hús

is ezzel megközelíti a kocsonya íze azt a fínom zamatot, amit a szalmával

perzselt disznók alkatrészeiból varázsoltak bele egykor a szüleink.

 

Idézet
2011.11.17. 21:54
Gyöngyi (a szerk.)

Ennél jobb ajánlást nem is kaphatott volna ez a recept, köszönöm:)

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!