Gyümölcstorta 5.
GYÜMÖLCSTORTA 5.
Hozzávalók:
8 tojásból piskóta, lekvár.
Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
1 csomag Rama margarin (25 dkg)
30 dkg porcukor.
Tetejére:
Gyümölcsök
5 tasak torta zselé.
Elkészítés:
A piskóta: 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját. Előmelegített sütőben megsütjük. Melegen kettőbe vágjuk és lekvárral megkenve felcsavarjuk.
Elkészítjük a krémet: A 2 csomag pudingport 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük. A margarint a porcukorral nagyon habosra kikavarjuk és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A piskótát felszeleteljük olyan vastag szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni.
Rárakjuk a tálra, szorosan egymás mellé, rákenjük a krémet,és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel. Karton papírból csíkokat vágunk, szorosan a torta mellé rögzítjük hogy megtartsa a tortazselét. (ha van kapcsos torta forma azt használjuk). A zselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|