Sonkatekercs, Kétszínű húspástétom
SONKATEKERCS
Hozzávalók:
14 szelet gépsonka
3 db főtt tojás
20 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
Ecetes reszelt torma ízlés szerint
Só, bors, mustár.
Besamel:
5 dkg vaj
2 halmozott evőkanál liszt
2 dl tej.
Elkészítés:
A besamel hozzávalóiból besamelt készítek. (A vajon kissé megfuttatom a lisztet, a tejjel felöntve, csomómentesre keverve mártást főzök.)
Elosztom két részre: Az egyik felébe 3 db főtt tojást reszelőn lereszelek, 10 dkg vajat, 2 evőkanál tejfölt keverek hozzá. Ízesítem mustárral, sóval, borssal.
A másik felébe belekeverek 10 dkg vajat és annyi ecetes tormát, hogy kellemesen tormás ízű legyen, ízesítem sóval, borssal.
Ezekkel a krémekkel töltöm meg a sonkaszeleteket.
KÉTSZÍNŰ HÚSPÁSTÉTOM
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
25 dkg sovány sertéshús
2 db tojás
Só, bors, szerecsendió, reszelt citromhéj.
Besamelhez:
7 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dl tej.
Elkészítés:
A vajból, lisztből, és a tejből besamelt főzök. Két részre osztom.
Mindkét húst külön-külön ledarálom. A sertéshúst sóval borssal, és reszelt citromhéjjal ízesítem, míg a csirkét sóval borssal, szerecsendióval.
Egy őzgerincformát kikenek zsírral, alulra töltöm a sertéshúst, jól belenyomkodom, majd a csirkehúst. Fóliával jól lezárom, és egy tepsibe állítom, amit a forma feléig vízzel feltöltök. Sütőben 50-60 percig gőzölöm. Alaposan kihűtöm, majd szépen felszeletelem.
A Sonkás mexikói rúd receptje külön receptként már szerepel.
A recepteket, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|