Kókuszcsokis keksz-szalámi
KÓKUSZCSOKIS KEKSZ-SZALÁMI
Hozzávalók:
2 db ostyalap
50 dkg keksz
30 dkg cukor
2 csomag vanília cukor
1 csomag Rama margarin (25 dkg)
12 db kókusz csoki (mérettől függ,annyi csoki hogy végig érje az ostyalapot )
Darabosra vagdalt dió
2 evőkanál kakaópor
Rum és annyi tej hogy jó gyúrható tésztát kapjunk.
Elkészítés:
Az ostyalapokat nedves ruha között megnedvesítjük. A kekszet ledaráljuk. A cukrot, vanília cukrot, margarint és kicsi tejet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a ledarált kekszhez, rummal ízesítjük. Darabosra vagdalt diót, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk.
A tésztát kétfelé vesszük, az egyikhez hozzá keverünk 2 evőkanál vízzel feloldott kakaót, majd rákenjük őket az rákenjük az ostyalapokra. A közepükre rárakjuk a csokikat, és feltekerjük. Lekenjük cukros sziruppal és kókuszreszelékbe hempergetjük.
Tálalás előtt szeletelve csinosan tálra rendezzük a kétféle színű tekercseket.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|