Tésztában sült virsli
TÉSZTÁBAN SÜLT VIRSLI
Hozzávalók:
50 dkg virsli
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 db tojás
Só
Cukor.
Elkészítés:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztőt. A lisztet összekeverem a hozzávalókkal , hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozom és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, és 2 cm-es csíkokra vágom. A tésztacsíkokba egy-egy darab virslit tekerek, tojással megkenem, megszórom szezám maggal és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Ekészítettem, nagyon ízlett ! Elkészítése nem nehéz, ajánlom másoknak is !