| 
 Túrós-sajtos rúdTÚRÓS-SAJTOS RÚD (Bubka barátnőmtől)   Hozzávalók: 2 csomag Rama margarin (50 dkg) Fél kg tehéntúró 50 dkg liszt 1 evőkanál só (ízlés szerint) 1 db tojás Reszelt sajt a szóráshoz (Trappista).   Elkészítés: A liszthez adom a sót, majd a margarint, és elmorzsolom., Hozzákeverem a túrót is, és tésztának összeállítom. 1 éjszakát a hűtőben pihentetem (de minimum 1 órát). Másnap kinyújtom nem túl vékonyra, megkenem a kissé felvert tojással és reszelt sajttal bőségesen meghintem. Derelyevágóval rudakra vágom, tepsire sorakoztatom.(A tepsit nem vajazom, elég zsiradék van a tésztában.) Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz. Előmelegített sütőben, 200C fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Jól záródó dobozban sokáig eláll. (Már ha marad egyáltalán…)   Megjegyzés: A tésztát akár 2 nappal korábban is be lehet gyúrni, Folpackba csomagolni, és csak annyit megsütni belőle, amennyi éppen frissen kell.   
 
 
 Vissza
 |