Francia hagymaleves
FRANCIA HAGYMALEVES
Hozzávalók:
3 közepes fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 db húsleveskocka
Só, bors, szerecsendió
10 dkg Ementáli, vagy Trappista sajt reszelve
2 zsemle.
Elkészítés:
A hagymákat tisztítás után félbe, majd vékony csíkokra vágom. A vajon megmelegítem, ráteszem a hagymát, enyhén sózom, fedő alatt üvegesre dinsztelem. Meghintem a liszttel, 2 percig pirítom, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Beleteszem a húsleveskockákat, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítem. Kb. 20 percig főzöm kis lángon.
Turmix gép, vagy bot-mixer segítségével pürésítem.
A zsemléket vízszintesen 3 szeletbe vágom, sütőben ropogósra pirítom, majd felkockázom.
Tálalásnál a zsemlekockákat a tányér aljára teszem, megszórom reszelt sajttal, rámerem a forró levest. A tetejére szintén sajtot szórok. Ha forró a zsemle, és a leves is, a sajt nem fog nyúlni.
De lehet úgy is tálalni, hogy pirított zsemlekockákat a leves tetejére szórni, majd ekkor meghinteni sajttal, így a zsemlekockák ropogósabbak maradnak.
Vissza
|
Elkeszitettem ezt a finom levest, koszonom a receptet!!! Kira
(pizzorante.blogspot.com)