Gyümölcstorta 4.
GYÜMÖLCSTORTA 4.
Hozzávalók:
12 db tojás
32 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 evőkanál gríz (búzadara)
6 dl joghurt
2 citrom leve és 1 a héja reszelve
25-30 dkg étkezési keményítő
25 dkg margarin
2 db alma
5-6 db kiwi
3 db narancs
1 liter tej
Fél liter tejszín
Pici szódabikarbóna
2 csomag sütőpor.
Elkészítés:
Piskótatorta:
6 db tojássárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral. Hozzáöntünk 3 dl joghurtot. Belecsavarjuk fél citrom levét és héját reszelve. Hozzákeverjük az 5 evőkanál lisztet, 1 evőkanál búzadarát, a szódabikarbónát és a sütőport, és végül a 6 tojásfehérje felvert habját.
Margarinozott, lisztezett tortaformában (30 cm átmérőjű) sütjük 170 C fokon. Amikor kihűlt vízszintesen félbe vágjuk. Még egy ilyen piskótát sütünk.
Krém:
Odatenni a tejet forrni. Majd belekeverni az étkezési keményítő és a 20 evőkanál cukor keverékét (amit előzőleg elkevertünk egy pici tejjel csomómentesre). Mikor besűrűsödött beleönteni egy citrom levét. Mikor kihűlt kikeverni habosra egy margarinnal.
Kockákra vágni a gyümölcsöket, szórni rájuk pici porcukrot, ha a gyümölcsök savanykásak. Rétegezni: piskóta, egy sor gyümölcs, krém, piskóta, gyümölcs, krém, piskóta, gyümölcs, krém, piskóta.
Tetejére tejszín.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|