Almás-diós piskóta
ALMÁS-DIÓS PISKÓTA
Hozzávalók:
Piskótatészta:
10 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
5 dkg darált dió
1 csomag sütőpor.
Lekváros piskóta:
7,5 dl liszt
2,5 dl baracklekvár
2,5 dl kristálycukor
1 dl olaj
Továbbá:
3 kg savanykás alma
20-30 dkg darált dió
Kristálycukor.
Elkészítés:
A 10 tojásból a szokásos módon piskótatésztát készítünk.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a közepéket kivájjuk hegyes késsel, vagy magházkinyomó segítségével.
A lisztezett, zsírozott tepsit (40x38cm) nagyon vékonyan megkenjünk egy kis piskótatésztával. Épp csak befedje a tepsit. Erre rakjuk rá a kivájt és megpucolt almákat. Az almák belsejébe szórunk darált dió és kristálycukor keveréket. Majd erre kerül a piskótatészta. A piskótatészta be kell, hogy fedje az almákat. Ha véletlen nem elég a piskótatésztánk, akkor 15 tojásból kell sütni piskótatésztát, majd ráöntjük a lekváros massza keverékét.
Előmelegített, 170 C fokos sütőbe toljuk és kb.50 perc alatt készre sütjük
A tetejére tehetünk tejszínhabporból vagy tejszínből készült tejszínhabot.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|