Zöldborsókrméleves
ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó tisztítva (fagyasztott is lehet)
2 db közepes méretű burgonya
2 db marhahús-leveskocka
5 dkg vaj
1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát tisztítás után apró kockákra vágom, és 1 liter forró vízben 10 percig főzöm. Enyhén sózom, beledobom a húsleveskockákat. Hozzáadom a zöldborsót és tovább főzöm (kb. 10 perc), míg minden megpuhul.
A turmixgépbe merem a zöldborsót és krumplit, hozzáadom a vajat, a tejfölt és a főzőlé felét. Pürésítem, és a maradék levessel beállítom a leves sűrűségét.
Pirított zsemlekockával, vagy levesgyöngy betéttel tálalom.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető leves.
Megjegyzés:
A zöldborsó értékes táplálék. Kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. B1, B2 és C vitamint (20mg/100g) tartalmaz. Magnézium és kalciumban gazdag, A vitamin tartalma miatt a gyulladásos betegségekre jó. Serkenti az emésztést, érrendszeri betegségekre is jó, normalizálja a vérnyomást. Nyersen fogyasztva fejti ki legjobban áldásos hatását.
Vissza
|