Munchmellow torta
MUNCHMELLOW TORTA
Hozzávalók:
20 db tojás
42 evőkanál kristálycukor
10 dkg darált mogyoró
12 evőkanál liszt
4 csomag vaníliás pudingpor
1,5 liter tej
1,5 csomag margarin (37,5 dkg)
8-9 doboz Munchmellow (6 db van egy dobozban)
Tejszínhab
Vaj a tepsi kenéséhez.
Elkészítés:
Tészta:
Fölverni habnak 10 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral. Mikor jó kemény a hab, belekeverni 10 dkg darált, vagy darabos mogyorót és 4 evőkanál lisztet. Két ilyen tésztát sütni, inkább szárítani vajazott, lisztezett tepsiben.
Krém:
20 tojássárgáját kikeverni 10 evőkanál cukorral. Külön egy tálban elkeverni egy kis tejjel a 4 csomag vaníliás pudingot, 4 evőkanál lisztet és 12 evőkanál kristálycukrot. Majd az egészet kikeverni a cukros tojássárgájával, hogy ne legyen csomós. Megfőzni 1,5 liter tejben.
Mikor kihűlt, kikeverni 1,5 margarinnal és kettéosztani a krémet. Az egyik felébe a krémnek belekeverjük a Munchmellow összetört barna részét, a másik krém sárga marad. Kb. 8-9 doboz manchmellow szükséges.
Az első tésztát megkenjük a barna töltelékkel, amibe a manchmellow barna tésztája van. Erre rátenni a Munchmellow fehér habos részeit, majd rákerül a vaníliás krém és végül a másik tészta. A tetejét tejszínhabporból, vagy tejszínből felvert habbal díszítjük.
Itt is 3 képet küldök. Az sárga színű tortánál csak alulra készítettem tésztát és megkentem baracklekvárral is, de a torta két tésztával finomabb és lekvár nélkül.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Megjegyzés:
A Munchmellow egy olyan édesség, mint Magyarországon a Négercsók. Kakaós piskóta-tallérokon cukros fehér hab, és ez bevonva csokoládéval. Az Abonett gyárt most ilyesmit, további fotók. Amerikában ezt a cukros habot Marshmellow-nak hívják, a hab része házilag is elkészíthető, íme, erről egy videó!
Vissza
|