PROFITELOR
Hozzávalók:
Tészta:
2 dl víz
2 dl olaj
20 dkg liszt
2 csipet só
5 db tojás.
Sárga krém:
3 dl tej
4 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás.
Csokoládés öntet:
Fél liter tej
3 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál kristálycukor
5 dkg étcsokoládé
3 dl tejszínhab (Hulala).
Elkészítés:
A tésztához a vizet és olajat felforralom a sóval, majd hozzáadom a lisztet, és addig keverem, míg elválik az edény falától. A tojásokat egyesével hozzákeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomózsák segítségével kis halmokat nyomok. Előmelegített, 200 C fokos sütőben, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöm. (Vigyázat, a sütő ajtaját tilos kinyitni! Ebből a mennyiségből 55 db kisebb puffancsom lett).
A sárga krémhez a tojások sárgáját elkeverem a kristály és a vaníliás cukorral. A lisztet a tejjel csomómentesre keverem, majd főzni kezdem. Amikor már kezd besűrűsödni, folyamatosan hozzáadom a tojásos keveréket, és sűrű krémmé főzöm. Kihűtöm. A tojásfehérjéket felverem 1 csipet sóval kemény habbá, és a kihűlt krémhez keverem.
A csokoládés öntethez a lisztet, a kakaóport és a cukrot összekeverem, majd kevés hideg tejjel csomentesre kikeverem. A többi tejet is hozzáadva folyamatos keverés mellett, sűrű krémmé főzöm. Közben a darabokra tördelt csokoládét is hozzáadom. Kihűtöm. A tejszínt felverem kemény habnak, és a krémhez keverem.
A megsült puffancsokat megtöltöm a habzsák vékony csövű kinyomójának a segítségével, majd leöntöm őket a csokoládés krémmel.
Jól behűtve tálalom.
Megjegyzés:
Nekem kb. 2 óráig tartott, míg elkészítettem, de jó sok lett – kb. 10 személyes adag. A tésztája ropogós kissé, a gombócok kicsik lettek, kevés sárgakrém fért bele. 1 hétig eláll, ám a tésztája morzsálódós lesz. Jó vendégváró, előre elkészíthető!
Nagyon nagyon finom étek, többször ettem már, legutóbb tegnap, 8 db volt egy dobozban, hütőpultról vettem le, már nem emlékszem hogy mennyibe került, de isteni finoooooooooooooooom, aki nem evett még, próbálja meg, de én magamtól nem fogok ilyet készíteni,mert igen babrás.