Krémes pingvinek
KRÉMES PINGVINEK
Hozzávalók:
Masszához:
15 dkg keksz, 15 dkg Ráma, 15 dkg kókuszreszelék, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál sütőrum.
Krém:
10 dkg Ráma, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál sütőrum.
Díszítéshez:
Kb. 25 db kerek keksz, tortabevonó (ét), tortabevonó (fehér), szeletelt mandula, Zizi cukorka.
Elkészítés:
A krémhez keverjük simára a vajat, a rumot, a kakaóport és a porcukrot. A masszához a por-és vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, rumot gyúrjuk sima masszává a vajjal és a durvára tört kekszel. A tésztát osszuk 25 egyenlő részre, és mindegyik adagot formázzuk kúp alakúra, ezekből lesz a pingvinek teste.
Egy fakanál nyelével alulról fúrjunk lyukat beléjük, töltsük meg azokat a kakaós krémmel, aztán helyezzük a kúpokat a kerek kekszre, és tegyük hűtőbe kb. 1 órára.
A fehér csokis tortabevonót forró vízfürdő felett olvasszuk meg. Mártsuk bele a pingvinek testét, majd hagyjuk megdermedni. Ezután az étcsokoládés tortabevonót is olvasszuk meg, de ebbe már csak a pingvinek felét mártsuk bele, aztán rögtön ragasszunk az oldalukra 2-2 mandulát, ez lesz a pingvinek szárnya.
A pingvinek szemének csokoládéból fessük fel, orruknak pedig zizi cukrot tegyünk, majd ismét hűtés következik.
Megjegyzés:
Karácsonyra ilyen pingvineket készítettem újdonságnak. Nagyon cukik voltak és finomak! Nem kellett sok időt várni arra, hogy elfogyjanak. Könnyű az elkészítése csak a hűtés miatt tűnhet hosszúnak.
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány, Magyarország.
Vissza
|
Nagyon aranyosak ezek a kis pingvinek és biztosan nagyon finomak is!!!