Cicatorta
CICATORTA
Hozzávalók:
Piskóta:
20 db tojás
20 evőkanál kristálycukor
20 evőkanál liszt
Krém:
4 dl tej
40 dkg kristálycukor
4 tojás
1 csomag csokoládés pudingpor
2 csomag Rama margarin (50 dkg)
Ízesítés: Holland kakaópor, csokoládéaroma, pici rum.
Kb. 1 kg marcipán massza
Díszítés: Szaténszalag, damil, ételszínezék.
Elkészítés:
10 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral felverünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint 10 evőkanál lisztet. Piskótát sütünk. Ezt még egyszer megismételjük, és még egy ugyanilyen piskótát sütünk. Ha kihűltek, mindkét piskótát kettévágjuk.
Elkészítjük a csokoládékrémet az alábbiak szerint: 4 dl tejet felforralunk 40 dkg kristálycukorral. 4 tojás sárgáját elkeverünk 1 csomag csokoládé ízű pudingporral és egy kevés langyos tejjel. Amikor a cukros tej felforrt a kettőt összevegyítjük és felfőzzük. Kiöntjük egy tálcára és hagyjuk kihűlni. 2 Rámát (50dkg) habosra kikeverünk, majd apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. Ízesítjük holland kakaóporral, csokoládéaromával, pici rummal. Fél órára hűtőbe tesszük.
Mindkét piskótát megtöltjük ezzel a csokoládékrémmel, majd az egyik piskótát kisebb háromszögekre vágjuk. Egy kisebb műanyag tálat kibélelünk frissen tartó fóliával és ebbe rétegezzük a háromszögeket krémmel töltve. Kiborítjuk a tálból és eltávolítjuk a fóliát. Krémmel kívülről is bekenjük. Ez lesz a cica feje. Ugyan ezt megismételjük csak nagyobb tálba a cica testénél is. Végül a kezeket készítjük el úgy, hogy a piskótát feltekerjük, krémmel kívülről kenjük. A lábakat és a füleket kivágjuk piskótából. Minden testrészt marcipánnal vonunk be. Kb. 1 kg marcipán szükséges hozzá, valamint ételszínezők. A testet helyezzük először a tálcára, majd krémmel rögzítjük hozzá a fejet, a karokat, lábakat és végül a füleket.
A füleket célszerű 1-2 helyen még fogvájóval is rögzíteni! Marcipánból nyújtunk a cicának gallért is, és villával dekoráljuk körbe a szélét. Marcipánból készítsünk szemeket és orrot is.
Rózsaszín szaténszalagból készítsünk masnit, és krémmel rögzítsük a cica nyakához. Damilból vágjunk 12 darab 10cm-es darabot a bajszának. Ha cirmos cicát akarunk, akkor néhol fessük be feketével is.
A receptet, fotókat küldte: Balázs Márta, Varsány, Magyarország.
Vissza
|
gratulálok, nagyon szép torta