Diós süti sárga mázzal
DIÓS SÜTI SÁRGA MÁZZAL
Hozzávalók:
25 dkg margarin
40 dkg cukor
18 dkg darált dió
18 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
6 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
Ízesítéshez: fahéj, reszelt citromhéj, vaníliás cukor.
Csokoládé.
Elkészítés:
Tészta:
25 dkg margarint 25 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 18 dkg darált diót, 18 dkg lisztet, fél csomag sütőport, majd 6 tojás felvert habját.
Lehet bele tenni fahéjat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot is.
Vajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben mérsékelt tűzön kb. 30 percig sütjük.
Tetejére:
6 tojás sárgáját 15-20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük és a kisült, még forró tésztára kenjük.
Olvasztott csokival megcsöpögtetjük.
A receptet, fotót küldte: Pethes Judit, Barcs, Magyarország.
Vissza
|