Lusta pite
LUSTA PITE
(Ez a tészta jó meggyes, almás, gibenica (tökös rétes) töltelékhez.)
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
2 dl tejföl
1 zacskó sütőpor.
Töltelék:
1,5 kg kimagozott, lecsurgatott meggy
50 dkg kristálycukor
Gríz.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd két egyenlő részre osztjuk. Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk. Kinyújtjuk a tészta egyik felét és belehelyezzük nyújtófa segítségével. Erre jön a meggy. Megszórjuk fél kg cukorral és végül a grízzel. Majd betakarjuk a tészta másik felével.
Előmelegített, 220 fokos sütőbe toljuk, majd csökkentsük a fokot 180-200 fokra. Mikor kivesszük a sütőből még melegen megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom omlós lesz a pite.
Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|