Levesek : Sárkányleves - csípős céklaleves |
Sárkányleves - csípős céklaleves
SÁRKÁNYLEVES – (CSÍPŐS CÉKLALEVES)
Hozzávalók:
(Két személyre)
2 db közepes fej cékla, vékony hasábokra vágva.
1 szál zellerszár (halványító zeller) 1 centisre vágva
1 fej gomba, laskára vágva
Chili, ki hogyan szereti, én nagyon, sárkányosan!
Pici sárgarépa, hasábokra vágva.
Újhagyma (póré is jó) 1 centisre vágva
1 db közepes krumpli, kockára vágva (a végén tesszük bele, hiszen hamar megfő)
Petrezselyemzöld a díszítéshez.
Fűszerek: só, bors, húsleves kocka. Ízlés szerint: fokhagyma, gyömbér, citromlé.
Elkészítés:
Egyszerű, a hozzávalókat másfél liter vízben feltesszük főzni, kivéve a krumplit. Kb. 25 perc után tesszük bele a krumplit is, puhára főzzük (kb.10 perc), és már lehet is tálalni.
Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk! Jó étvágyat!
A receptet, fotót küldte: Kocsán Mária, Budapest.
Vissza
|