Raffaello desszert
RAFFAELLÓ DESSZERT
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás fehérje
25 dkg cukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék.
Krém:
6 db tojás sárgája
6 dl tej
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral felverjük, fakanálállal hozzákeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük.
A tojássárgákat a pudingporral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.
A kisült tésztát kockákra vágjuk, és egy tálba rétegezzük a krémmel. A tetejét kókusszal megszórjuk.
Ha a krémet csak 4 dl tejjel készítjük el, akkor a cukros margarinnal összekeverve annyira sűrű lesz, hogy a felvágatlan tésztára kenhetjük, így szeletelhető.
A receptet, fotót küldte: Pethes Judit, Barcs.
Vissza
|
Ez egyszerűen tökéletes! Nagyon finom! :)