Barackos-túrós torta
BARACKOS-TÚRÓS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
2 db tojás
2 dl cukor
2 dl tejföl
2 dl liszt
2 evőkanál kakaó
2 késhegynyi sütőpor
2 diónyi vaj
Töltelékhez, díszítéshez:
1 doboz őszibarackkompót
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatin
1/2 tábla csokoládé.
Elkészítés:
A tésztához valókat simára keverjük, kivajazott tortaformába (vagy tepsibe) simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztát visszatesszük a formába, a tetejét megrakjuk lecsöpögtetett barack szeletekkel, vagy kockára vágva a krémbe keverjük.
A krémhez a túrót villával összetörjük, cukorral, van. cukorral és tejföllel simára keverjük.
A tejszínt felverjük, a túrót, barackot beleforgatjuk és fél dl vízben feloldva hozzáadjuk a zselatint. A krémet a tésztára simítjuk, majd hűtőben dermesztjük.
A szilárd túrókrém tetejére tálalás előtt olvasztott csokoládét csorgatunk tetszőleges formában.
A receptet, fotókat küldte: Pethes Judit, Barcs, Magyarország.
Vissza
|
Most lehet,hogy hülyeséget fogok kérdezni,de főző tejszín kell hozzá?
Köszönöm,
Dina