Zebratorta
ZEBRATORTA
Hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor 2/3-val és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, olajat, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát elfelezzük és az egyik felébe keverjük a kakaót.
Egy kerek (kb. 26 cm-s) tortaformát zsírozunk, lisztezünk. A kétfajta tésztából 2-2 kanállal felváltva teszünk a tortaforma közepébe, mindig egymásra és csakis középre. Nem kell elkenni, magától szét fog terülni a tészta, így lesz csíkos. 150 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt, tehetünk a tetejére cukormázat: 15 dkg cukorból, 3 evőkanál citromléből és 3-4 evőkanál vízből.
Én vaníliaszószt főztem hozzá, de baracklekvárral is nagyon finom!
A receptet, fotót küldte: Pethes Judit, Barcs.
Vissza
|
Sziasztok!
Szuper jó ez a süti, és nem is annyira macerás, mint amennyire kinéz. Nagyon finom lett, többször is csináltam már. Én nem is tettem rá semmit, és így is szerették. Két fő előnye, hogy nem túl krémes (aki azt annyira nem szereti), és az olaj miatt nem szárad be. köszi
Az oldal tuti jó, mindig ide jövök receptért!! : )
anikó