Süteményes tál
KINDER KOCKA
Tészta:
8 tojás
8 kanál cukor
6 kanál meleg víz
6 kanál liszt
1 sütőpor
3 kanál kakaópor.
Krém:
1 liter tej
20 dkg étkezési keményítő
19 kanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
Csoki máz:
25 dkg csokoládé
1 kanál zsír, vagy olaj.
Elkészítés:
4 tojássárgáját kikeverni 4 kanál cukorral 3 kanál meleg vízzel, 3 kanál liszttel és 1,5 kanál kakaóporral és fél sütőporral, majd végül belefordítani a 4 tojás felvert habját is. Kikenni egy 39 cm x 28 cm átmérőjű tepsit és 180 fokos előmelegített sütőben megsütni. Még egy ilyen lapot sütni.
Krém:
A liter tejben megfőzni a kristálycukrot, vaníliás cukrot és az étkezési keményi tőt és mikor kihűl kikeverni 25 dkg margarinnal. A csokoládét felolvasztani a zsírral vagy olajjal.
A krémet rákenni a kakaós piskótára, ezután leönteni csoki mázzal, elsimítani, majd még meg nem kötött a csokimázra rátenni a másik piskótát. Erre is krém kerül, majd kicsit lehűtjük és ismét a csokimázzal vonjuk be (de addigra már a csokit újra meg kell kicsit olvasztani).
JAFFA KOCKA
Tészta:
5 tojásból szokásos módon piskótát sütünk egy 39 cm x 28 cm tepsiben, csak még adunk hozzá a piskótához 1 dl olajat, és egy pohár vizet. Még egy ugyanilyen piskótát sütünk a tölteléknek.
Töltelék:
4 fagyasztott narancs, 5 tojásból megsütött piskóta összeaprítva, 10 kanál cukor, víz, 3 kanál baracklekvár, 3 kanál narancslekvár (ha van).
Elkészítés:
A fagyasztott narancsokat lereszeljük, hozzáadjuk az aprított piskótát, lekvárokat és a vízben felolvasztott cukorral meglocsoljuk. Egynemű masszává összedolgozzuk és rákenjük a piskótára. Kicsit lehűtjük és leöntjük csokimázzal.
BARACKOK
(bár inkább almáknak néznek ki, mert nekem úgy megkeltek a tészták, de nagyon finom lett)
Tészta:
2 dl olaj
2 dl tej
4 dl cukor
3 tojás
8 kanál liszt vagy amennyit felvesz
1 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor.
Töltelék:
A „barackok” azaz a megsült tészta kikapart belseje
Porcukor
3-4 rúd olvasztott csoki
Rum
3-4 kanál baracklekvár
2-3 kanál darált dió.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrni. Gombócokat formálni belőlük és 2 óra hosszáig hideg helyen pihentetni. Majd egy nagyobb méretű tepsiben 42 cm x 41 cm lassú tűznél (160 fok) kb. 10 percig sütni. Sütés előtt kicsit lenyomkodni.
Mikor kész kikaparni a belsejüket, megtölteni a töltelékkel, majd összeragasztgatni. Külön-külön vízben feloldani piros és zöld ételfestéket. Belemártogatni a barackokat, majd kristálycukorban meghempergetni őket.
KEKSZROLÁD
Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz vagy plazma keksz (pilóta keksz)
30 dkg zselé cukor
Narancslé
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
15 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1-2 kanál olaj.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Szalámit sodrunk belőle. Hideg helyen pihentetjük, majd a felolvasott csokival és olajjal bevonjuk a tetejét. Még finomabb, ha teszünk a közepébe banáncsokit.
KEKSZES OSTYALAP
Hozzávalók:
4 kanál liszt
Fél liter tej
30 dkg porcukor
30 dkg háztartási keksz
30 dkg darált dió
1 margarin
Csokimáz.
Elkészítés:
A lisztet megfőzzük a tejben. Kikeverjük a margarinnal. Majd hozzádolgozzuk a többi a hozzávalókat is. Két részre osztjuk a masszát. Szinezzük ételfestékkel, majd megtöltjük vele az ostyalapokat. Egy nehezebb tárggyal pár órára lenyomtatjuk, majd meglocsoljuk a tetejét csokimázzal.
A recepteket, fotók küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
miért nincs odaírva egyesével hogy melyik az a süti?