TORTÁk : Joghurtos-szőlős piskótatekercs |
Joghurtos-szőlős piskótatekercs
JOGHURTOS – SZŐLŐS PISKÓTATEKERCS
Hozzávalók:
6 tojásos piskóta nagy tepsiben sütve.
Krém:
25 dkg tehéntúró
2 dl gyümölcsös joghurt
10 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
250 ml Hulala tejszín
2 csomag zselatin
1 citrom reszelt héja
Nagyszemű szőlő.
Elkészítés:
A szokásos módon piskótalapot sütünk, még melegen konyharuhába tekerjük.
Elkészítjük a krémet:
A túrót kikeverjük a cukorral, vanília cukorral, a joghurthoz hozzáadjuk a zselatint és meglangyosítjuk. Míg hűl, felverjük a tejszínt jó kemény habnak.
A langyosra hűlt zselatinos joghurtot a túrós masszához adjuk, jól összedolgozzuk, hozzátesszük a reszelt citromhéjat, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszint, amiből keveset félreteszünk a tekercsünk bevonásához. A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rákenjük a krémet, megrakjuk szőlővel, és feltekerjük.
Hideg helyre tesszük, miután jól kihűlt kívül is behúzzuk tejszínhabbal és tetszés szerint díszítjük.
A receptet, fotót küldte, Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|