Esküvői torta
ESKÜVŐI TORTÁK
Alaprecept hozzávalói:
(Vizes diós piskótát készítünk)
Hozzávalók:
4 db tojás
10 evőkanál porcukor
12 evőkanál hideg víz
10 dkg darált dió
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor.
Krém:
20 dkg darált dió
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Rum
Fél l tej
4 púpozott evőkanál liszt.
Elkészítés:
A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és addig keverjük, míg jó habos, krémszerű masszát kapunk. Hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott lisztezett formában jól átsütjük.
Kihűlés után 4 szép egyenlő formára szeleteljük és megtöltjük krémmel.
A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadagoljuk a kihűlt lisztpépet és együtt jól kikeverjük. Elosszuk 4 részre. Tálra tesszük az első lapot, meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük krémmel és így folytatjuk. A megmaradt krémmel behúzzuk a tortát és alkalomhoz megfelelően díszítjük.
A kakaós torta is ugyanígy készül csak az utolsó krémbe 2 kanál átszitált kakaót keverünk bele és azzal húzzuk be.
A képen látható torta 10 tojásból és ahhoz átszámítva a többi hozzávalóból készült.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|