Hamis pizzarolád
HAMIS PIZZAROLÁD
Tészta:
3 dl tej
2 dl víz
Kb. 1 kg liszt, én annyit szoktam használni amennyit felvesz.
2 kiskanál só
2 dkg élesztő
1 evőkanál liszt
1 kiskanál cukor.
Töltelék:
2 tejföl
30 dkg ketchup
1 kis üveg savanyú uborka
50 dkg sonkás szalámi vékony kis kockákra vágva
30 dkg sajt kis kockákra vágva vagy reszelve.
Tetejére:
3 tojássárgája
Pici tej.
Az élesztőt, 1 evőkanál lisztet, cukrot a szokásos módon felfuttatni 1 deci tejben. Majd beleönteni a liszt, só víz és tej keverékébe. Jól kidolgozni és kb. 1 óra alatt a duplájára keleszteni.
Két-három téglalapot kinyújtani és rákenni először a tejfölt, majd a ketchupöt és megpakolni a többi hozzávalóval. Szorosan felcsavarni roládnak, és kb. 1,5 cm es vastagságúra vagdalni őket. Megkenni a tetejét a tojás sárgák és pici tej keverékével.
Meglehet még szórni kis reszelt sajttal a tetejét és forró 220 fokos sütőben megsütni 15-20 perc alatt.
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|