Töltött csirkecomb 2.
TÖLTÖTT CSIRKECOMB 2.
Hozzávalók:
4 csirkecomb konyhakészen
Fél fej hagyma
10 dkg darált sertéshús (lehet csirkemell is)
1 db zsemle
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
Só, bors, paprikakrém
Olaj, vagy zsír a sütéshez.
Elkészítés:
A konyhakészre előállított csirkecomboknak a bőrét fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a húsától.
Elkészítjük a tölteléket: fél fej apróra vágott hagymát olajban megpárolunk, ha kissé kihűlt, összekeverjük 1o dkg darált sertéshússal (de lehet egy ledarált csirkemell is) egy áztatott kicsavart zsemlével, 1 tojással, sóval, borssal, egy gerezd reszelt fokhagymával, jól kidolgozott tölteléket készítünk.
A csirke bőre alá tömjük. Most kívülről is befűszerezzük, lekenhetjük paprika krémmel is nagyon ízletes lesz tőle. Tepsibe rakjuk, leöntjük sercegően forró zsírral, vizet öntünk alá és a sütőben megpároljuk, majd pirosra sütjük, gyakran locsolgatva.
Burgonyaköretek, párolt rizs, saláták, majonézes köretek illenek hozzá.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|