Babatorta
BABATORTA
Hozzávalók:
8 db tojás
20 evőkanál kristálycukor
24 evőkanál hideg víz
20 dkg darált dió
40 dkg finomliszt
2 csomag sütőpor.
Krém:
Fél l tej
4 púpozott evőkanál liszt
30-35 dkg vaj
30 dkg cukor
1 Barbie baba.
Behúzó krém:
1 csomag vaj, vagy margarin (25 dkg)
20 dkg cukor
2 csomag epres puding
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A lapok meglocsolásához: rumos szirup.
Elkészítés:
A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és vízzel és jó alaposan kikeverjük. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett egy kerek, és egy kuglóf formában megsütjük.
Elkészítjük a krémet: A tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, hozzá adagoljuk a lisztpépet, és együtt jól kikeverjük.
Mindkét tortalapot 3 egyenlő részre vágjuk.
Az első lapot tálra tesszük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük krémmel, így sorban egymásra rakjuk mindegyik lapot meglocsolva, míg elfogynak a lapok és a krém is.
A babának kivesszük a lábait, beállítjuk a kuglóf formájú tészta üres részébe és most az egészet behúzzuk a pudingos krémmel.
Pudingos krém:
A 6 dl tejben megfőzzük a két pudingot, és kihűtjük. A vajat kikavarjuk a cukorral, lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingport és vaníliás cukrot, jól kikeverjük, ízlés szerint kidíszítjük a tortánkat.
Az epres puding krém helyettesíthető lisztből főzött krémmel, csak akkor tortafestékkel kell megszínezni.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Gyönyörű szép :)