Mandulatorta
MANDULATORTA
Hozzávalók:
6 db tojás
5 dl kristálycukor
20 dkg darált mandula
10-20 dkg mandula forgács
4 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 pohár tejföl
15 dkg margarin
1 kis zacskó vaníliás cukor
1 csomag sütőpor.
Tészta:
6 tojásfehérjét fölverni habnak 2 dl cukorral lassan adagolva. A darált mandulát összekeverni a 4 evőkanál liszttel és a sütőporral, és belekeverni a felvert tojásfehérjébe.
Margarinozott, lisztezett kapcsos tortaformába önteni (28 cm átmérőjű). Sütése: előmelegített 200 fokos sütőbe tenni és levenni 180 fokra.
Teljesen ki kell, hogy hűljön és 3-4 lapba vágni.
Krém:
6 tojássárgáját kikeverni 3 dl cukorral és 3 pohár tejföllel. Valamint hozzákeverni az étkezési keményítőt és a vaníliás cukrot. És 1 es vagy 1,5 es fokozaton lassan kevergetni. Mikor kezd sűrűsödni akkor beletenni még 15 dkg margarint és keverni, míg el nem olvad a margarin. Kihűteni és lehet tölteni a lapokat
A tetejét és a torta oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be. Pirított mandula forgáccsal díszíteni.
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|