Paprikás krumpli - köret
PAPRIKIÁS KRUMPLI - KÖRET
Hozzávalók:
8-10 darab krumpli
Pirospaprika (édes)
Vegeta,
Só
Liszt
Olaj.
Elkészítés:
Egy 39 cm x 28 cm átmérőjű tepsit kiolajozunk (fél centi olaj menjen bele). A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és olyan nagyságúra vágjuk, mint a paprikásnak. Sózzuk, vegetázzuk és a liszt és pirospaprika keverékében megforgatjuk. A tepsiben egymás mellé helyezzük és előmelegített 150 fokos sütőben ’’szárítjuk’’ 1-1,5 órát. Ha sülés közben elfogy, az olaj lehet még alá önteni kicsit, ha még nem sült meg a krumpli.
A külseje finom rest, ropogós lesz, míg a belseje finom omlós, puha.
Én húsok és szószok mellé szoktam kínálni. Nagyon finom!
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|