Fatányéros
FATÁNYÉROS (FLEKKEN)
Elkészítés:
A fatányéroshoz sertéskarajt, vagy tarját, vesepecsenyét, bélszint vehetünk. Fontos, hogy a hús ne legyen friss vágás, hanem egy-két napos. Személyenként kb.15 dkg húst számítunk.
A húst megmossuk, leszárítjuk minden hártyát, inat letisztítunk róla és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. Kés nyelével jól megveregetjük és legalább két órára jégre tesszük. Sütés előtt só, bors, és pirospaprika keverékével megszórjuk.
A flekkensütő rostélyt bekenjük zsírral vagy olajjal, izzó parázs fölé helyezzük és a hússzeleteket rárakva, mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Rostély hiányában süthetjük teflon sütőben, zsiradék nélkül.
Zsírban, vagy fóliában sült krumplit, rizses borsót, céklát, uborkát, fokhagymamártást kínálhatunk hozzá.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|