Kinder torta
KINDER TORTA
Hozzávalók:
10 db tojás
42 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
4 csomag vaníliás pudingpor
2 liter tej
1 liter habtejszín
25 dkg margarin
50 dkg babapiskóta (plazma keksz néven ismert a Vajdaságban, de lehet sima keksz is, csak azzal nem olyan finom)
20 dkg Nutella krém, vagy mogyorókrém
10 dkg tejcsokoládé
30 dkg dió.
Elkészítés:
Először is kibélelünk alufóliával egy közepes méretű tepsit (39 cm x 28 cm).
Nagyon vékonyan megkenjük olajjal. Erre szórunk 30 dkg darabos diót. Felverjük habnak a 10 tojásfehérjét. Mikor a hab jó kemény lassan hozzáadagolunk 20 kanál cukrot. Mikor a hab jó kemény és elkevertük benne a cukrot, akkor ezt ráöntjük a darabos dióra. 150 C fokos előmelegített sütőben szárítjuk 1,5 órán át.
Időközben elkészítjük a krémet. Külön kikeverünk mixerrel 10 tojássárgáját 10 kanál cukorral. És külön tálban kikeverünk 4 csomag pudingport, 12 kanál cukorral, 3 kanál étkezési keményítővel és egy kis hideg tejjel, hogy csomómentes legyen. Ezt beleöntjük tojássárgájába és még egyszer az egészet átmixeljük. 1,5 liter forralt tejbe öntjük és megfőzzük. Mikor besűrűsödött a krém két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik fele vaníliás marad, a másik felébe pedig beletörünk 10 dkg tejcsokoládét. Mikor kihűltek a krémek kikeverjük őket margarinnal. Fél-fél margarin kell a krémekhez.
Időközben kész kell, hogy legyen a tészta is. Még forrón kiborítjuk egy tálcára (lehetőleg ne műanyagra, mert felpúposodhat a melegtől), lehúzzuk róla az alufóliát és még melegen megkenjük 20 dkg Nutella krémmel. Az Nutella krémre kerül a vaníliás krém, erre kerül a tejbe mártogatott babapiskóta (plazma keksz). Ennek a tetejére kerül a csokis krém. A tortát kicsit lehűtjük és jöhet rá tejszín. De persze ha több krémet készítünk, akkor lehet még egy sor keksz és még egy sor krém. Akkor a torta magasabb lesz.
Én egy liter tejszint szoktam felverni, ha díszíteni is akarom a tortát.
Küldök több képet a Kinder tortára, mert már nagyon sokszor elkészítettem, lakodalomra, keresztelőre..több alkalomra!
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Megjegyzés:
A Mónika Kinder tortáját megsütöttem, igaz más formában, és más díszítéssel, a receptben annyit változtattam, hogy a vagdalt diót belekevertem a tojásfehérjébe, és a margarin helyett vajat használtam. Nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon finom volt, ízlett mindenkinek, pillanatra elfogyott. Köszönjük Neki, hogy megosztotta velünk! Képeken mutatom, milyen lett! Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Idézem ezt a pár kedves sort is, és mellékelem a képeket is:
"Kedves Gyöngyi! Sikeresen elkészültem a Kinder tortával, amit a keresztlányom keresztelőjére sütöttem. Nagyon ízlett és tetszett mindenkinek. Még annyit el kell róla árulnom, hogy a díszítés nem az én érdemem, azt a férjem csinálta az anyukám közreműködésével. A névnapomra pedig a Hetedik menyország sütit fogom elkészíteni. Nagyon jó receptek vannak ezen az oldalon. Míg el nem felejtem, a képek telefonnal készültek, nem tudom mennyire sikerült. Köszönöm! Szeretettel
Kolarovsky Mária, Marcelháza, Szlovákia"
Vissza
|
Megpróbáltam tejszínhab helyett marcipánnal bevonni a tortát, kisebb-nagyobb sikerrel. Na jó, inkább kisebb! Addig nincs próbléma ameddig hideg a krém. A hűtőből kivéve kissé hepehupásan, de sikerült a marcipánt rátennem. Ment vissza a hűtőbe. Másnapig ott volt , jól tartott. A hűtőn kívül ,mivel lazul a krém, megfolyósodott. és puha lett. Nem is igazán tudom megfogalmazni szakszerűen! Nem adom fel, megpróbálom újra marcipánnal, már gondolkodom újabb módszeren. (pl. az utolsó krémre tenni babapiskótát)