| 
 Fahéjas-meggyes muffin 
FAHÉJAS-MEGGYES MUFFIN   Hozzávalók: 15 dkg liszt 15 dkg margarin 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál fahéj 2 db tojás 3-4 evőkanál tej.   Díszítéshez: 1 db tojás fehérje 1 evőkanál porcukor Meggy (friss, vagy befőtt, de lehet fagyasztott is).   Elkészítés: A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, fahéjjal, és a tojások sárgáival. Majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és tejjel lazítjuk a tésztát. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket. A muffinos papírokat csak félig töltjük, hogy legyen hely a díszítésnek. 175 C fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és díszítjük a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjével, és a meggyel, majd visszatesszük sülni kb. Ha megpirult a tojáshab, akkor már készen is a finom süti!   Jó étvágyat kívánok!   Receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.     Megjegyzés: Én sima muffin formában sütöttem. A sütési idő nekem 20 perc 190 fokon. A tetejére a felvert tojásfehérjébe tettem a porcukrot, ráültettem a meggyet (nálam rumos meggy volt), és így sütöttem tovább, amíg megpirult kissé. A cukros tojásfehérjét nem csőrös zsákkal, csak simán, kiskanállal pötyögtettem. Finom, egyszerű sütemény, kávé mellé ajánlom! Mutatom, milyen lett az enyém! MGGy.      
    Vissza |